ВАКС продовжив обов'язки нардепу Одарченку

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії процесуальних обов'язків чинному члену парламенту.
Андрій Одарченко з адвокатом у судіфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 19 березня строк дії обов'язків, покладених на народного депутата Андрія Одарченка. НАБУ і САП підозрюють його у спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував нардепа Одарченка з альтернативою 15 млн грн застави. Ці кошти внесли і політик вийшов з-під варти. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; не відлучатися з території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та іншими особами щодо підозри, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив їх продовжити.

«19 січня 2024 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив дію процесуальних обов'язків, покладених на чинного народного депутата. Обов'язки продовжено до 19 березня 2024 року», – інформує орган.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили нардепа Андрія Одарченка на спробі підкупу голови Держагентства відновлення Мустафи Найєма. За версією слідства, нардеп висловив Найєму пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення ухвалення Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрюваний надав топпосадовцю – особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: