Антикорупційний суд продовжив обов'язки нардепу Лабазюку

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії обов'язків, покладених на члена парламенту та його спільника.
фото: Олексій Арунян, Ґрати

Вищий антикорупційний суд продовжив до 18 березня строк дії обов'язків, покладених на народного депутата групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка. НАБУ і САП підозрюють його у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У прокуратурі не вказують прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Лабазюка. Крім нього, суд продовжив обов'язки і його спільнику, директору приватної компанії «Ю Ар Ді» Денисі Назімову.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту нардепа Лабазюка. Альтернативою йому визначили 40,26 млн грн застави. Ці кошти внесли і політик вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Києва без дозволу; не спілкуватися з іншим підозрюваним та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти.

«17 січня 2024 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив дію процесуальних обов'язків, покладених на чинного народного депутата та його спільника - керівника суб'єкта господарювання, яких викрили на наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення. Обов'язки продовжено до 18 березня 2024 року», – інформує САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Сергію Лабазюку про підозру у спробі підкупу посадовців. За версією слідства, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: