Нардепа Одарченка випустили із СІЗО під заставу

Читать на русском
Народний депутат Андрій Одарченко, якого підозрюють у спробі підкупу голови Держагентства відновлення Мустафи Найєма, вийшов із-під варти.
Фото: Андрей Одарченко / Facebook

Народний депутат Андрій Одарченко, якого підозрюють у спробі підкупу голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма, вийшов з-під варти.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

Спроби підкупу Кубракова та Найєма: що відомоЩо відомо про спроби підкупу Кубракова та Найєма, та яку винагороду теоретично можуть отримати викривачі злочину – на інфографіці.

За нього внесли заставу у розмірі 15 мільйонів гривень. Крім того, на Одарченка поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, за версією слідства, нардеп пропонував голові Агентства відновлення хабар у біткоїнах в еквіваленті 50 тисяч доларів. В обмін він просив сприяння в отриманні коштів із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії на ремонт підконтрольного йому об'єкта інфраструктури.

Вчора ВАКС відправив підозрюваного під варту строком на 60 днів. Під час засідання прокурор також зачитала інші матеріали прослуховування розмов Одарченка. У них він запевняє, що Україна не зможе виграти у війні з Росією та треба домовлятися. Також нардеп нібито вірив у захоплення Харкова і тому пропонував домовитися, віддавши агресору тимчасово окуповані Донецьку та Луганську області, а також Крим.

Варто також зазначити, що правоохоронці викрили ще одного члена парламенту на спробі підкупу інфраструктурного чиновника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: