Апеляційна палата залишила без змін заставу нардепа Одарченка

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу, застосованого до члена парламенту.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід депутата від фракції «Слуги народу» Андрія Одарченка, якого НАБУ і САП підозрюють у спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Таке рішення 20 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував нардепа Одарченка з альтернативою 15 млн грн застави. Ці кошти внесли і політик вийшов з-під варти. Водночас його захисник подав скаргу на запобіжний захід.

«Ухвалу Вищого антикорупційного суду від 22 листопада 2023 року про застосування запобіжного заходу до підозрюваного Андрія Одарченка запобіжного заходу у вигляді тримання залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення», – оголосили рішення судді.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили нардепа Андрія Одарченка на спробі підкупу голови Держагентства відновлення Мустафи Найєма. За версією слідства, нардеп висловив Найєму пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення ухвалення Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрюваний надав топпосадовцю – особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: