Названа сума збитків для «Київстар» від масштабної кібератаки у грудні

Читать на русском
Материнська компанія мобільного оператора України Київстар озвучила суму збитків через атаку.
Kyivstar

В результаті кібератаки 12 грудня минулого року компанія «Київстар» зазнала збитків приблизно в 3,6 млрд гривень.

Про це пише Reuters.

Компенсація від «Київстар»: оператор на місяць скасував абонплатуКиївстар відмінив наступну планову плату за тариф для своїх користувачів. Усі послуги вже повністю повернулися до роботи.

Таку суму назвала компанія VEON (материнська компанія українського мобільного оператора «Київстар»). За її підрахунками, масована кібератака 12 грудня 2023 року коштуватиме «Київстару» приблизно 3,6 млрд гривень (близько 95 млн доларів). Йдеться про доходи компанії у 2024 році.

Уточняться, що збитки спричинені заходами, які компанія впровадила для компенсації своїм клієнтам незручностей.

Нагадаємо, 12 грудня відбулася потужна хакерська атака на мобільний оператор «Київстар», внаслідок чого не працював зв'язок, домашній та мобільний інтернет. У компанії заявили, що їхня IT-інфраструктура була частково зруйнована.

Відповідальність за атаку взяло на себе російське хакерське угруповання, при цьому в компанії запевнили, що особисті дані клієнтів не потрапили до їхніх рук.

Начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк заявив, що російські хакери перебували в системі «Київстару» принаймні з травня минулого року. У компанії це заперечують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: