У «Київстарі» не підтвердили інформацію про багатомісячний доступ хакерів до їх системи

Читать на русском
Мобільний оператор Київстар не підтверджує інформацію про те, що російські хакери мали доступ до даних компанії ще за кілька місяців до кібератаки.
Фото: Ukranews.com

Мобільний оператор «Київстар» не підтверджує інформацію, що російські хакери мали доступ до даних компанії ще за кілька місяців до кібератаки.

Таку заяву зробила речниця «Київстару» Ірина Леліченко у Facebook.

Атака на «Київстар»: українців попередили про нову схему російських хакерівРосійські хакери використовують ситуацію зі збоєм у роботі Київстару для розсилки листів із вірусами та шкідливим софтом, повідомили у Держспецзв'язку.

«Оскільки зараз виникають нові та нові чутки та різні інтерпретації раніше зроблених коментарів щодо кібератаки на мережу «Київстар», як спікер компанії я маю прояснити актуальну ситуацію. Київстар не підтверджує інформацію про нібито багатомісячний доступ хакерів «всередині» компанії до особистих даних абонентів, та їх витік», – написала вона.

Леліченко підкреслила, що розслідування кібератаки триває, і до його офіційного завершення жодна з версій не може вважатися остаточною.

У компанії також уточнили, що спеціалісти СБУ та інших органів не виявили фактів витоку персональних даних абонентів у ході розслідування.

«Київстар вже застосував додаткові заходи щодо кіберзахисту, зокрема, посилено управління доступом, впроваджено додаткові системи контролю серверів та робочих станцій, плануються наступні кроки щодо посилення кібербезпеки», – додала речниця.

Нагадаємо, напередодні начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк заявив, що хакери перебували в системі мобільного оператора «Київстар» як мінімум з травня минулого року, а повний доступ до даних мали мінімум з листопада.

Сама атака на «Київстар» була здійснена 12 грудня, в результаті не працював домашній та мобільний інтернет, а також стільниковий зв'язок.

За попередньою інформацією, зламати систему захисту оператора вдалося через обліковий запис одного із співробітників. Відповідальність за атаку взяло на себе російське хакерське угруповання «Солнцепек».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: