Байден зустрівся з лідерами Конгресу для обговорення допомоги Україні

Читать на русском
Під час зустрічі Байден підкреслив необхідність швидкого забезпечення України всіма ресурсами, у тому числі ППО та артилерією, щоб українці могли захистити себе від жорстокого вторгнення росії.
Getty Images

Президент США Джо Байден на зустрічі з керівництвом Конгресу обговорив «нагальну необхідність продовження підтримки України». Голова Білого дому закликав конгресменів оперативно схвалити допомогу Києву.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Зазначається, що президент зустрівся зі спікером Палати представників, головами та провідними членами комітетів з питань міжнародних відносин, розвідки, збройних сил та асигнувань обох палат.

Під час зустрічі президент США наголосив на важливості затвердження Конгресом фінансової допомоги, що дозволить посилити Збройні сили України необхідними ресурсами, зокрема засобами протиповітряної оборони й артилерії, для захисту від брутального вторгнення росії.

«Президент обговорив стратегічні наслідки бездіяльності для України, США та світу. Він був чіткий: подальша бездіяльність Конгресу ставить під загрозу національну безпеку Сполучених Штатів, НАТО та решти вільного світу», - йдеться у повідомленні Білого дому.

При цьому, що американський лідер закликав Конгрес швидко ухвалити рішення про додаткове фінансування для підтримки України та надіслати потужний сигнал про рішучість США. Байден також чітко дав зрозуміти, що необхідно діяти зараз, аби розв’язати проблеми на кордоні з Мексикою.

Згідно з повідомленням, глава Білого дому сказав, що його «надихає прогрес у двопартійних переговорах, які проходять у Сенаті та висловив свою відданість досягненню двопартійної угоди щодо прикордонної політики й необхідності виділення додаткових ресурсів» для вирішення питань міграції.

Нагадаємо, напередодні у Білому домі повідомили, що США припиняють постачання в Україну зброї та військової техніки, оскільки Вашингтон не залишив бюджетних коштів на надання фінансової допомоги.

Перед цим президент США Джо Байден, коментуючи масований російський обстріл України в ніч на п'ятницю, 29 грудня, наголосив на необхідності Конгресу якнайшвидше схвалити додаткову допомогу для Києва.

Раніше у Палаті представників спрогнозували, чи схвалить Конгрес США фінансування України до лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: