«Нова якість «бавовни»: у ГУР висловилися про атаку на нафтобазу у Петербурзі

Читать на русском
Представник ГУР Андрій Юсов прокоментував атаку на нафтобазу в російському Санкт-Петербурзі, яку окупанти використовували для обходу санкцій.
Фото: my.ua

Атака на нафтобазу в російському Санкт-Петербурзі продемонструвала, що географія «бавовни» на території рф розширюється, а якість засобів ураження поступово покращується.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі УП.Live.

Мис Тарханкут, вишки Бойка, Азовсталь: що відомо про спецоперації ГУР під час війниУкраїнська розвідка провела низку унікальних спецоперацій під час повномасштабної війни. Докладніше – на інфографіці.

Він зазначив, що розвідка традиційно не підтверджує та не спростовує своєї причетності до цього удару.

«Бавовна» була в Ленінградській області і раніше, але цього разу це нова якість «бавовни» і що стосується географії, і що стосується засобів ураження. І так, для ворога є підстави переживати за свої військові об'єкти, які дислокуються на території Петербурга та Ленінградської області», – сказав Юсов.

Він додав, що окупанти використовували цю нафтобазу для обходу санкцій.

«Відповідно, вона використовується для постачання та фінансування військ загарбників та окупаційного корпусу в Україні – це предметні та законні цілі для подібних інцидентів», – наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, вранці у російському Міноборони заявили, що засоби ППО «перехопили» один безпілотник над територією Ленінградської області та ще один знищили над Московською областю. За інформацією Telegram-каналів, безпілотник упав на територію «Петербурзького нафтового терміналу» і вибухнув там.

Пізніше ЗМІ повідомили, що атака безпілотників на нафтобазу в Ленінградській області була спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: