Буданов про рейд ГУР на Бєлгородщині: один з поранених – досить знакова для рф особа

Читать на русском
Керівник ГУР Кирило Буданов розкрив деталі рейду у Бєлгородській області. За його словами, в ході операції вдалося поранити досить знакову особу для рф.
Фото: РБК-Україна

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розкрив деталі спеціальної операції, яка напередодні була проведена у Бєлгородській області рф.

Заява Буданова прозвучала в ефірі телемарафону.

Мис Тарханкут, вишки Бойка, Азовсталь: що відомо про спецоперації ГУР під час війниУкраїнська розвідка провела низку унікальних спецоперацій під час повномасштабної війни. Докладніше – на інфографіці.

За словами глави військової розвідки, під час рейду вдалося поранити «досить знакову» для окупантів особу.

«З цікавого можу сказати: не розкриваючи подробиць, один із дуже важкопоранених був досить знаковою особою. Вони одразу ж запросили гелікоптер для його евакуації прямо на Москву», – розповів Буданов.

Начальник ГУР також назвав цю операцію «звичайною», оскільки між росією та Україною йде відкрита війна і у зв'язку з цим «нічому дивуватися».

«Той, хто несе війну іншим, рано чи пізно отримає її у себе, що врешті-решт і відбувається», - підсумував Буданов.

Нагадаємо, що операцію було сплановано під приїзд вищого військового керівництва росії, представники якого мали перевірити позиції в Грайворонському районі Бєлгородщини. Внаслідок вогневого нальоту із застосуванням стрілецької зброї та мінометів, а також підриву на українських мінах ворог зазнав втрат.

Минулої ночі на аеродромі «Шагол» у російському Челябінську згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. За інформацією ЗМІ, це була операція української розвідки. У ГУР свою причетність підтверджувати не стали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: