ГУР отримало секретні дані про російську оборонку – їх вартість складає 1,5 млрд доларів

Читать на русском
ГУР Міноборони отримало 100 гігабайтів секретної інформації про наявні та перспективні військові розробки росії.
Фото: detector.media

Головне управління розвідки Міноборони України отримало масив секретної інформації про наявні та перспективні військові розробки росії.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

СБУ та хакери зламали сайт російського міністерства: ЗМІ розкрили деталі операціїУкраїнські хакери за допомогою СБУ зламали сайт міністерства праці та соцзахисту рф. Внаслідок операції вдалося отримати доступ до великого масиву матеріалів.

Там розповіли, що у розпорядження ГУР потрапили 100 гігабайт даних з російського підприємства ТОВ «Спеціальний технологічний центр», на потужностях якого виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією РФ в Україні.

«Зокрема, на «СТЦ» виробляється БПЛА Орлан різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, інші військову продукцію», – йдеться у повідомленні.

Масив цієї інформації містить креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення – йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки. Отримати такі дані розвідникам вдалося завдяки ефективній взаємодії з представниками громадянського суспільства та медіа.

«За попередніми оцінками, вартість отриманих даних може становити 1,5 мільярда доларів», - додали в ГУР.

Нагадаємо, у грудні кіберпідрозділи ГУР атакували податкову систему рф. Внаслідок зламу знищено базу даних податкової служби країни-окупанта.

Раніше повідомлялося, що українські хакери зупинили роботу сервісу, яким користуються топ-компанії росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: