У ГУР назвали цілі останніх ракетних ударів росії

Читать на русском
Наразі ціллю ракетних ударів росії є не українська енергетика, а насамперед об'єкти оборонно-промислового комплексу, заявили в ГУР.
Фото: Укрінформ

Останні ракетні удари росії по Україні були спрямовані на знищення інфраструктурних об'єктів, насамперед об'єктів ОПК, штабів, систем управління.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

«На сьогоднішній день основні зусилля російської федерації зосереджені на знищенні наших інфраструктурних об'єктів. Це насамперед об'єкти нашого оборонно-промислового комплексу, штаби, системи управління та окремі підрозділи, які розміщуються на лінії фронту. Наскільки точними є ці удари? Ті цілі, які ставить перед собою російська федерація, вона не досягає. Та зброя, яка використовується росією, зокрема «Кинджали», є дуже неточною. І, на жаль, від них страждає здебільшого саме цивільне населення», – розповів Скібіцький.

Об'єкти енергетики, зазначив він, хоча сьогодні і не є основною ціллю росії, але все одно перебувають під її пильною увагою. За даними розвідки, росіяни провели аналіз для завдання ударів по енергетичних об'єктах у 2022-2023 році.

«Росіяни визначили найбільш критичні об'єкти, які можуть бути уражені саме ракетним озброєнням, а також безпілотними літальними апаратами. Противник продовжує регулярно здійснювати космічну зйомку наших енергетичних об'єктів для того, щоб за можливості і якщо це буде їм необхідно, наносити такі удари. Тому загроза нашій енергетичній системі зберігається», – додав представник ГУР.

Нагадаємо, лише з 29 грудня до 2 січня росія застосувала проти України майже 300 ракет та понад 200 «шахедів». Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що українська енергетика витримала тест на міцність навіть після масштабних ударів на новорічні вихідні.

В Atlantic Council вважають, що найближчою метою росії може стати придушення обмежених можливостей української протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: