ООН попросила у донорів мільярдну допомогу для України

Читать на русском
Організація Об'єднаних Націй та її партнери звернулися з проханням надати понад 4 млрд доларів для допомоги українцям.
фото REUTERS

ООН та її партнери звернулися до донорів із проханням надати 4,2 млрд доларів для підтримки України, а також українських біженців у 2024 році.

Про це повідомляє Reuters.

Скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за час великої війниУкраїна минулого року отримала 14,3 млрд доларів безповоротної фінансової допомоги, в 2023-му – 11,07 млрд. Від яких країн – на інфографіці.

У рамках звернення ООН просить 3,1 млрд доларів для допомоги 8,5 млн осіб, які гостро потребують гуманітарної допомоги у 2024 році. Агентство ООН у справах біженців просить 1,1 млрд доларів для підтримки 2,3 млн українських біженців і громад, які їх приймають.

За даними Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГВ ООН), понад 3,3 млн українців проживають у прифронтових населених пунктах на сході та півдні країни, у тому числі на окупованих росією територіях, доступ до яких залишається «значно ускладненим».

За словами голови ООН з надання допомоги Мартіна Гріффітса, сотні тисяч дітей живуть на передовій лінії війни.

«Один тільки цей факт має змусити нас зробити все можливе, щоб надати Україні більше гуманітарної допомоги», – наголосив він.

За даними ООН, війна в Україні змусила близько 6,3 млн людей стати біженцями, а ще 4 млн – внутрішніми переселенцями.

Нагадаємо, раніше анонсувалося, що ООН запросить у донорів 3,1 млрд доларів на гуманітарні потреби України в 2024 році. У Мінекономіки заявляли, що без допомоги союзників в Україні можуть розпочатися затримки пенсій та зарплат.

Однак у Кабміні запевнили, що соцвиплати будуть вчасно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: