Зеленський у Давосі зустрівся з генсеком НАТО

Читать на русском
У Давосі Зеленський та Столтенберг, серед іншого, під час зустрічі обговорили ситуацію на полі бою.
фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Давосі у вівторок, 16 січня.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

В Давосі стартувала зустріч радників з нацбезпеки: які пункти української Формули миру розглянутьВ Давосі стартувала четверта зустріч радників з нацбезпеки щодо української Формули миру. У заході взяли участь представники 81 країни.

«Володимир Зеленський та Єнс Столтенберг обговорили ситуацію на полі бою. Президент поінформував про масовані російські обстріли українських міст і громад, що відбулися останнім часом. Глава держави наголосив на важливості подальшого посилення української системи протиповітряної оборони», – сказано в повідомленні.

Сторони також обговорили інші оборонні потреби України.

Зеленський і Столтенберг наголосили на важливості підписання двосторонньої Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Британією в рамках Спільної декларації G7, прийнятої на попередньому саміті НАТО у Вільнюсі.

Президент розповів про продовження роботи над аналогічними документами з іншими партнерами та наголосив на важливості невідкладного підписання таких угод, які діятимуть до вступу України в НАТО.

Також Зеленський та Столтенберг обговорили підготовку наступного саміту Альянсу у Вашингтоні. Глава держави наголосив, що Україна очікує на прийняття рішень, які наблизять її членство в НАТО.

Нагадаємо, Україна найближчим часом може підписати угоду про безпеку із ще однією країною НАТО. Раніше Зеленський відповів, на які рішення очікує від саміту НАТО у Вашингтоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: