США у Давосі проситимуть у Зеленського більш чіткого плану ведення війни – Bloomberg

Читать на русском
США хочуть від України чіткішого плану ведення війни. Очікується, що ця тема порушуватиметься на зустрічі з Володимиром Зеленським у Давосі наступного тижня.
Фото: РБК-Україна

США хочуть отримати від України чіткіший план ведення війни з росією. Очікується, що радник із національної безпеки Джейк Салліван порушить це питання наступного тижня під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у швейцарському Давосі.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

«Є план з конкретними містами»: Зеленський запевнив, що ЗСУ продовжать контрнаступ у 2024 роціУкраїна продовжить свій контрнаступ і намагатиметься досягти результату на полі бою як наприкінці цього року, так і у наступному. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Співрозмовники видання кажуть, що американські чиновники наполягатимуть на обговоренні цього питання найближчими тижнями.

«Чиновники у Вашингтоні стурбовані тим, що розбіжності між Зеленським та головнокомандувачем його армією Валерієм Залужним уповільнюють зусилля щодо вироблення нової стратегії», – стверджує Bloomberg.

На даний момент, за словами одного з джерел, українські військові розробляють плани на 2024 рік, і на розгляді є повний спектр варіантів. США хочуть визначити, як вони можуть краще скоординувати свою підтримку, щоб допомогти Україні захистити себе цього року.

Оскільки вирішальний прорив у найближчі місяці є малоймовірним, союзники заявляють, що розробка чіткої військової стратегії, що дозволяє захистити поточні позиції, а потім прорвати російські лінії оборони, має вирішальне значення.

Нагадаємо, раніше видання New York Times писало, що українське та американське військове командування шукають нову стратегію ведення війни з росією, яку ЗСУ змогли б реалізувати на початку 2024 року.

ЗМІ також повідомляли, що головнокомандувач Валерій Залужний планує новий контрнаступ у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: