У Європарламенті зібрали голоси за позбавлення Угорщини права голосу в Раді ЄС

Читать на русском
Депутат Європейського парламенту від Фінляндії Петрі Сарвамаа зібрав необхідні 120 підписів під петицією щодо позбавлення Угорщини права голосу у Раді Євросоюзу.
Фото: twitter.com/petrisarvamaa

Депутат Європейського парламенту від Фінляндії Петрі Сарвамаа зібрав необхідні 120 підписів під петицією щодо позбавлення Угорщини права голосу у Раді Євросоюзу.

Про це він повідомив у своєму X-акаунті.

Євросоюз планує обійти вето Угорщини на допомогу Україні – ЗМІЛідери ЄС шукають шукають альтернативні шляхи фінансування для України й можуть надати €20 млрд в обхід Будепешта.

«Підписи зібрані! Ми на крок ближче до позбавлення Орбану права голосу. Відгуки були сильними, дякую всім, хто підтримав цю історичну петицію», – написав депутат, додавши, що документ підтримали представники різних партій та держав.

Сарвамаа зазначив, що тепер потрібно якнайшвидше оцінити остаточну загальну підтримку петиції на пленарному засіданні.

«Це може статися вже наступного тижня, оскільки тоді парламент голосуватиме щодо резолюції, що стосується конкретно Угорщини», – повідомив він.

Депутат запропонував застосувати проти Угорщини процедуру, передбачену частиною 2 статті 7 Договору про ЄС. Йдеться про можливість призупинити певні права, включаючи голос у Раді ЄС щодо держави, яка систематично порушувала цінності Євросоюзу.

Нагадаємо, що Угорщина виступає проти виділення Україні фінансової допомоги від ЄС у розмірі 50 млрд євро. При цьому ЗМІ раніше повідомили, що Будапешт буде готовий зняти своє вето, якщо фінансування переглядатиметься щороку.

Також повідомлялося, що Єврокомісія готує запасний план допомоги Україні на випадок, якщо не вдасться узгодити 50 млрд євро на саміті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: