У ВМС оцінили активність ворожої авіації над морем після збиття російського Су-24М

Читать на русском
Бомбардувальник Су-24М мінував зерновий коридор, але після його збиття активність авіації рф змінилася.
Фото: wikimedia.org

Активність авіації російських окупантів затихла після того, як ЗСУ збили російський бомбардувальник Су-24М над Чорним морем. Цей літак, серед іншого, мав мінувати зерновий коридор.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону 7 грудня.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

За його словами, після збиття бомбардувальника Су-24М не спостерігається активність авіації. Він також пояснив останнє застосування Су-24М, його завдання та неформальну назву бомбардувальника.

«Особливістю застосування цього бомбардувальника було те, що він намагався мінувати наш зерновий коридор...Цей літак взагалі. У нього є така назва неформальна – «Утюг», оскільки призначений він для того, щоб проривати систему ППО противника. Він може скласти крила назад та піти на великій швидкості. Але вони його застосовували трохи іншим способом, - і ось результат, який ми маємо», - сказав він.

Спікер Військово-морських сил ЗСУ окремо подякував Повітряним Силам, оскільки вони допомагають забезпечувати безпеку цивільного судноплавства.

Нагадаємо, 5 грудня зенітники Повітряних сил ЗСУ знищили російський бомбардувальник Су-24М в районі острова Зміїний. Літак намагався завдати ракетно-бомбового удару на півдні Одеської області.

Окупанти шукали у Чорному морі екіпаж збитого Су-24М.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: