У ЗСУ розповіли, звідки отримують інформацію про зліт стратегічної авіації рф

Читать на русском
Дані про зліт російської стратегічної авіації з далеких аеродромів Україна отримує від західних союзників. Відповідна інформація від партнерів надходить цілодобово.
Фото: АрміяInform

Дані про зліт російської стратегічної авіації з далеких аеродромів Україна отримує від західних союзників.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Відповідна інформація надходить від партнерів у цілодобовому режимі.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

«Наші союзники постійно підтримують Україну. Та інформація, яка надходить про злет стратегічної авіації з далеких аеродромів, дальньої авіації та інші дані надаються нам нашими партнерами. Безумовно, це дуже корисно для нас і все це використовується для оборони країни», – сказав Ігнат.

Водночас найчастіше Україна використовує свою систему радіолокаційного виявлення.

«Про них мало згадують, але поруч із Зенітними ракетними військами, авіацією та іншими складовими існують Радіотехнічні війська, які є очима Повітряних сил та 24/7 відстежують повітряну обстановку всередині країни та за її межами», – повідомив речник.

Нагадаємо, за даними ГУР, країна-агресор наростила виробництво ракет «Калібр» та Х-101 у 3-4 рази, а також удосконалила застосування ракетного озброєння та дронів.

Раніше посли G7 пообіцяли докласти більших зусиль, щоб позбавити росію компонентів для ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: