У ЄС заявили про необхідність передачі далекобійних ракет Україні

Читать на русском
Жозеп Боррель зазначив, що Україні необхідно посилювати військове озброєння. Для цього партнери мають передати далекобійні ракети.
glavcom.ua

Україна повинна отримати на озброєння далекобійні ракети від західних партнерів, а також посилювати свою власну міць.

Про це голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель написав у соцмережі Х (Twitter).

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Згідно з його словами, він провів телефонну розмову з польським міністром закордонних справ Радославом Сікорським.

Політики «розділили все більше занепокоєння щодо посилення російських повітряних атак на українську цивільну інфраструктуру».

«Ми погодилися з необхідністю посилення нашої військової підтримки України, зокрема у вигляді ракет дальнього радіусу дії та зенітних ракет», - написав Боррель.

Вони також обговорили шляхи посилення заходів проти обходу санкцій проти країни-агресора, через те, що «значно збільшений європейський експорт до третіх країн може бути реекспортований до росії».

Зазначимо, раніше Боррель закликав до активнішої підтримки України, наголосивши, що путін не налаштований припиняти повномасштабну агресію найближчим часом.

Нагадаємо, під час обстрілу України 29 грудня у повітряний простір Польщі залетів «невідомий об'єкт». Пізніше військові підтвердили, що то була російська ракета.

Міністерство закордонних справ Польщі вручило голові посольства росії ноту з вимогою пояснити порушення повітряного простору ракетою. У росії відмовилися давати Польщі пояснення без надання «конкретних доказів» інциденту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: