Не нова, але надійна машина: Сирський припустив, що США могли б передати Україні літаки A-10

Читать на русском
Україна потребує більшої кількості бойових літаків. Один із варіантів – американські штурмовики A-10, повідомив генерал Сирський.
Фото: USAF

Україна потребує більшої кількості літаків для ведення бойових дій. Один із можливих варіантів – штурмовики A-10, які перебувають на озброєнні армії США з 1970-х років.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю Reuters.

Багатоцільові винищувачі проти штурмовиків: порівнянняПорівняння американського багатоцільового винищувача F-16 та штурмовика А-10 Thunderbolt – на інфографіці.

За його словами, А-10 нададуть вирішальну підтримку сухопутним військам, коли вони спробують перехопити ініціативу у боротьбі з окупаційними військами рф.

«Я б говорив про А-10 як варіант, якщо вони нам будуть передані. Це не нова машина, але надійна, вона зарекомендувала себе у багатьох війнах і має широкий набір озброєння для знищення наземних цілей, щоб допомогти піхоті», – сказав генерал.

Сирський додав, що важливу роль також можуть відіграти ударні гелікоптери, такі як AH-64 Apache та AH-1 Super Cobra, а також UH-60 Black Hawk.

Нагадаємо, на початку грудня ЗМІ повідомили, що українська делегація у Вашингтоні запросила США нові види озброєнь. Список включає сучасні системи ППО, винищувачі F-18 Hornet, безпілотники, гелікоптери Apache та Blackhawk.

При цьому підтверджено, що Україна отримає від союзників літаки F-16. Так, Нідерланди вже розпочали підготовку до передачі ЗСУ перших F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: