У Фінляндії розповіли про подальші плани щодо закриття кордону із рф

Читать на русском
Уряд Фінляндії ґрунтує своє рішення про закриття кордону на інформації, отриманій від органів влади, згідно з якою діяльність росії не змінилася після закриття східного кордону.
Getty Images

Міністерка сільського та лісового господарства Фінляндії Сарі Ессая підтвердила 10 січня, що уряд країни планує залишити закритим кордон з країною-агресором.

Про це вона сказала місцевому каналу Yle.

Як зазначається, Гельсінкі не планує відкривати пункти пропуску на кордоні з росією.

«Можу підтвердити інформацію, яка була опублікована», - сказала Ессая.

Уряд Фінляндії, за повідомленнями місцевих ЗМІ, висновує своє рішення про закриття кордону на інформації, отриманій від органів влади, згідно з якою діяльність росії не змінилася після закриття східного кордону.

Як відомо, Фінляндія з 30 листопада закрила останній КПП на кордоні з росією у зв’язку з тим, що рф почала сприяти прибуттю на фінський кордон біженнців.

14 грудня фінський уряд вирішив відкрити два прикордонні пункти на східному кордоні. Однак у перший же день з боку росії прибули понад 100 прохачів притулку, після чого влада закрила східний кордон ще на місяць.

Нагадаємо, що Уряд Фінляндії розірвав угоду про двостороннє прикордонне співробітництво з росією. Перед цим такий крок зробив Кремль.

Також стало відомо, що уряд Фінляндії не вестиме переговори з керівництвом росії щодо ситуації на східному кордоні, поки не закінчиться війна в Україні.

Окрім цього, путін пригрозив Фінляндії через вступ до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: