Фінляндія скористається досвідом Польщі для посилення кордону з рф

Читать на русском
На тлі гібридної операції рф з використанням мігрантів Фінляндія відправить своїх представників до Польщі, щоб запозичити досвід забезпечення безпеки кордонів.
Фото: РІА Новости

Фінляндія застосує досвід Польщі у захисті кордону з Білоруссю для боротьби з нелегальною міграцією, яку спровокувала росія.

Про це повідомляє Polskie Radio.

Фінляндія направила своїх представників до Польщі, щоб ознайомитись, як працює запроваджена система охорони кордону з Білоруссю.

«На кордон Фінляндії обрушилася гібридна атака, і ми готові допомогти нашим союзникам», – заявив голова польського Бюро національної безпеки Яцек Сівера.

За словами представниці Прикордонної служби Польщі Ганни Михальської, фіни цікавилися польським досвідом, нормативними документами, а також співпрацею з різними структурами, оскільки планують запровадити такі рішення на своєму кордоні.

Михальська додала, що рф відповідальна за кризу на кордоні з Фінляндією і Польщею. Росія залучає нові групи мігрантів, яких переправляє до кордону з Польщею та Фінляндією.

Також вона розповіла, що минулого тижня польські прикордонники розпочали службу на фінсько-російському кордоні в рамках операції ФРОНТЕКС.

Нагадаємо, Фінляндія розірвала договір про прикордонне співробітництво з росією.

Раніше Фінляндія оголосила про закриття усіх пунктів пропуску на кордоні з росією.

Також повідомлялося, що Фінляндія не планує вести переговори з росією щодо ситуації на кордоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: