Фінляндія закриє останній пункт пропуску на кордоні з росією

Читать на русском
Влада Фінляндії вирішила закрити останній пропускний пункт на кордоні з росією. КПП Райя-Йосеппі перестане працювати у ніч проти 30 листопада.
Фото: Reuters

Влада Фінляндії вирішила закрити останній пропускний пункт на кордоні з росією. КПП Райя-Йосеппі перестане працювати в ніч проти 30 листопада.

Про це повідомив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо на пресконференції, його цитує Helsingin Sanomat.

Які країни закрили в'їзд для авто з російськими номерамиУкраїна та ще сім країн Європи заборонили в'їзд автомобілям із російськими номерами. Більше – на інфографіці.

Він зазначив, що обмеження діятимуть щонайменше до 13 листопада. Протягом цього часу мігранти, які планують в'їхати до Фінляндії з боку східного кордону, зможуть це зробити лише через КПП в аеропортах чи прикордонних переходах водного транспорту.

Рішення не поширюється на залізничні перевезення через пункт Вайніккали, а це означає, що вантажні перевезення між росією та Фінляндією будуть здійснюватися.

«Йдеться про вплив росії, і ми цього не приймаємо. Короткострокове повне закриття східного кордону є необхідним і пропорційним заходом, щоб зупинити це явище», – заявив Орпо.

Нагадаємо, Фінляндія вирішила закрити КПП через наплив мігрантів з Іраку, Сирії та Сомалі. У Гельсінкі вважають, що росія штучно створила потік біженців на кордоні.

Раніше повідомлялося, що уряд Фінляндії не вестиме переговори з керівництвом росії з цього приводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: