Фінляндія готова закрити всі пункти пропуску на кордоні з рф – прем'єр-міністр

Читать на русском
Сухопутний кордон відкритий як такий, але прикордонні пункти можуть бути закриті за необхідності відповідно до статті 16 Закону про прикордонну охорону.
Фото: AFP

Фінляндія в разі потреби може закрити усі пункти пропуску на східному кордоні із росією.

Про це прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив місцевому виданню Yle.

Як зазначається, Фінляндія може закрити східний кордон із росією в разі потреби.

«В нас є 1300-кілометровий кордон із росією, і він не обгороджений», - каже Орпо.

При цьому, він зазначив, що сухопутний кордон відкритий як такий, але прикордонні пункти можуть бути закриті за необхідності відповідно до статті 16 Закону про прикордонну охорону.

«Прохання про надання притулку можна подати в аеропорту Гельсінкі-Вантаа або в портах, але не на східному кордоні», - наголосив прем'єр.

Як відомо, закон, який було реформовано влітку 2022 року, дозволяє централізовано подавати заяви про надання притулку в певних пунктах пропуску на державному кордоні Фінляндії. Поправки до Закону про прикордонну охорону також передбачають гібридний вплив, що використовує міграційні потоки.

Нагадаємо, нещодавно у Фінляндії вирішили закрити майже всі пропускні пункти на кордоні з росією. При цьому, уряд Фінляндії не буде вести переговори з керівництвом росії.

Відзначимо, країна вирішила закрити КПП через наплив мігрантів з Іраку, Сирії та Сомалі. У Гельсінкі вважають, що росія штучно створила потік біженців на кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: