Українці побили новий рекорд споживання електрики

Читать на русском
Енергетики роблять все можливе, щоб уникнути дефіциту в системі, зараз споживання енергії встановило новий рекорд.
Колаж 24 каналу

В Україні у вівторок, 9 січня, зафіксовано рекордний рівень споживання електроенергії з початку опалювального сезону.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«Диспетчерський центр Укренерго фіксує рекордний за цей опалювальний сезон рівень споживання», – йдеться у повідомленні.

У компанії запевнили, що енергетики роблять все можливе, щоб уникнути дефіциту в системі без застосування аварійної допомоги від інших держав. Тому зараз особливо важливо економно споживати електроенергію.

Зокрема, в Укренерго закликали магазини та торгові центри з 09:00 до 19:00 вимкнути вивіски та зменшити яскравість освітлення вітрин.

Побутових споживачів просять перенести використання прасок, електроплит та пилососів на вечірні години після 19:00 та на вихідні. Також краще не включати одночасно кілька потужних електроприладів, а на виході з кімнати вимикати світло.

Нагадаємо, станом на ранок в Україні через негоду було знеструмлено 1025 населених пунктів у дев'яти областях. При цьому споживання енергії було максимальним.

Рівень споживання енергії почав різко підвищуватись ще вчора через морози.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: