Шмигаль оцінив стан енергосистеми після масованих атак

Читать на русском
Після атак рф енергосистема України залишається збалансованою, дефіциту потужності не спостерігається.
фото Денис Шмигаль/Telegram

Українська енергетика знову витримала тест на міцність, навіть після масштабних ударів рф ракетами та дронами на новорічні вихідні.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 3 січня.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

За його словами, незважаючи на те, що останній російський ракетний удар завдав збитків енергетичним об'єктам у Київській області, ураження не є критичними.

«Енергосистема залишається збалансованою, дефіциту потужності не спостерігається, графіки планових відключень не застосовуються. Електропостачання на Київщині відновлено для всіх родин», – сказав він.

Прем'єр також зазначив, що влада докладе всіх зусиль, щоб постраждалі в результаті російських атак мали можливість відремонтувати своє житло, а в разі потреби — придбали нове.

Нагадаємо, вранці 2 січня ворог масовано обстріляв ракетами Київ, у місті виникли проблеми зі світлом та водою. В Укренерго сьогодні повідомили, що після свят різко зростає споживання електроенергії, але відключень не прогнозують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: