Через морози споживання енергії тримається на піку – Укренерго

Читать на русском
Сильні морози впливають на рівень споживання енергії. А загалом через негоду знеструмлено 1025 населених пунктів.
mpe.kmu.gov.ua

В Україні 9 січня споживання енергії тримається на максимально високому рівні через посилення морозу. Через негоду знеструмлено 1025 населених пунктів у 9 областях.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

Рівень споживання продовжує зростати через значне похолодання по всій території країни.

«Вчора, 8 січня, добовий максимум споживання був ввечері, він був на 9,5% вище, ніж відповідний показник у попередній робочий день 5 січня. Наразі, станом на 9:00 рівень споживання на 5,8% перевищує вчорашній показник, який вже був досить високим», - сказано в повідомленні.

Причина – значне посилення похолодання. Від 0°C у п’ятницю, 5 січня, до -11°C в понеділок, 8 січня. Сьогодні, 9 січня – прогнозована середньодобова температура -15°C.

Крім того, триває заживлення споживачів, знеструмлених через негоду в низці областей. В регіонах, де відновлюється електропостачання, фіксується швидкий одномоментний зріст споживання.

Українців знову просять споживати енергію економно.

Також через негоду немає світла у 1025 населених пунктах. Так, у Дніпропетровській області без електропостачання – майже 29 тисяч споживачів у 324 населених пунктах, на Одещині знеструмлено 268 населених пунктів, на Миколаївщині – 215, на Кіровоградщині – 146. Є знеструмлення у Запорізькій – 59 населених пунктів, Херсонській (14) , Чернігівській (9) та Чернівецькій (8) областях.

Нагадаємо, вчора надвечір через морози споживання енергії різко зросло. При цьому вдень сотні міст та сіл були без світла через негоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: