Споживання електроенергії надвечір різко зросло, українців просять економити

Читать на русском
Через похолодання у понеділок зростає споживання електроенергії, це створює сильне навантаження на систему.
Pinterest

В Україні у понеділок увечері збільшилося споживання електроенергії на 13% в умовах різкого похолодання на вулиці.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«Сьогодні, 8 січня, Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» фіксує збільшення споживання електроенергії. Вже в обідні години,  між 13:00 та 14:00, рівень споживання електроенергії перевищив відповідний показник попереднього робочого дня - п’ятниці, 5 січня, на 13,4%», – сказано в повідомленні.

Причина – початок робочого тижня та значне посилення похолодання у всіх регіонах України. Крім того, у південному регіоні поступово відновлюється енергопостачання споживачів, які були знеструмлені через негоду.

«Таке стрімке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на електростанції, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, що може призвести до технологічних порушень», – наголошується в повідомленні.

Українців закликали терміново згадати про економне споживання енергії:

  • вимкнути зайве світло у приміщеннях;
  • не включати вдома одразу кілька потужних приладів (наприклад, бойлер, пральну машину та праску). А на роботі не включати разом чайник та мікрохвильову піч;
  • вимкнути кондиціонери та обігрівачі, якщо температура повітря у приміщенні комфортна;
  • витягнути зарядні пристрої з розеток, якщо вони вже зарядили ваші гаджети.

Нагадаємо, вранці повідомлялося, що ракетна атака не вивела з ладу енергосистему. Водночас одразу в 10 областях через негоду сьогодні вимушені відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: