У Міненерго назвали фейком інформацію про відключення світла на свята

Читать на русском
В Україні жодних планових відключень світла на новорічні свята не передбачається, якщо не буде нових обстрілів.
depositphotos.com

Міністерство енергетики назвало черговою російською ІПСО інформацію про нібито відключення енергопостачання на новорічні свята. Планових відключень також не передбачається.

Про це повідомила пресслужба Міненерго 29 грудня.

Немає ілюзій: глава Міненерго не виключає коротких блекаутів взимкуЯкщо росіяни масово атакуватимуть українську енергосистему, то блекаутів уникнути не вдасться.

«У соціальних мережах почала поширюватися інформація про нібито відключення енергопостачання у новорічні свята. Для посилення ефекту автори провокації використовують відеокадри ефіру телемарафону «Єдині новини» із накладенням іншого звукового ряду. Міністерство енергетики України офіційно повідомляє: це фейк», – йдеться у повідомленні.

У Міненерго зазначили, що жодних планових відключень не передбачається, а також запевнили, що електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Крім того, в системі є резервні потужності та можливість залучення імпорту.

Нагадаємо, сьогодні вранці Міненерго повідомляло про відключення електрики у чотирьох областях, проте це сталося після масштабної ракетної атаки росії. На цьому тижні в енергосистемі навіть фіксували профіцит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: