У роботі Monobank стався збій (оновлено)

Читать на русском

У роботі Монобанку сьогодні вранці стався збій, це підтвердив його співзасновник Олег Гороховський. Не працюють Банки для накопичення, є проблеми з авторизацією.
Monobank

У роботі українського банку Monobank сьогодні вранці 9 січня стався збій. У користувачів не працюють сервіси накопичення «Банки», є проблеми з авторизацією в додатку.

Про це повідомляють ЗМІ, інформацію підтвердив також співзасновник банку Олег Гороховський.

«Зламалися трошки. Лагодимо. Перепрошую», – написав Гороховський.

О 9:35 Гороховський повідомив, що проблему у Monobank усунуто: «Піднялися. Ще раз перепрошую».

Нагадаємо, 12 грудня повідомлялося про спробу здійснити масовану DDoS атаку на Monobank. Гороховський заявив, що її вдалося оперативно відбити.

Цього ж дня відбулася потужна хакерська атака на мобільного оператора «Київстар», внаслідок чого не працював зв'язок, домашній і мобільний інтернет. У компанії заявили, що їхня IT-інфраструктура була частково зруйнована.

Наразі всі послуги оператора відновлено. Відповідальність за атаку взяло на себе російське хакерське угруповання, при цьому в компанії запевнили, що особисті дані клієнтів не потрапили до їхніх рук.

Начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк заявив, що російські хакери перебували в системі «Київстару» принаймні з травня минулого року. У компанії це заперечують.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: