Як часто окупанти оголошують повітряну тривогу в Криму та перекривають Керченський міст

Читать на русском

Російські окупанти після початку повномасштабної війни довгий час заперечували наявність будь-якої загрози для Криму навіть після того, як Україна завдала серії успішних ударів по військових об'єктах. Щоб зайвий раз не провокувати панічні настрої серед населення місцева «влада» не наважувалася також вмикати сирену повітряної тривоги (при тому, що «бавовна» в Криму стала практично щоденною), а обмежувалася лише перекриттям мосту через протоку. Все змінилося після удару по штабу Чорноморського флоту рф. Як часто тепер окупанти оголошують тривогу у Криму та перекривають міст, дослідило «Слово і діло».

Перекривати рух транспорту через Керченську протоку окупанти стали після перших вибухів на мосту 8 жовтня 2022-го – спочатку вимушено через пошкодження, а потім з метою безпеки при загрозі атак.

Загалом налічується близько ста днів, коли на Керченському мосту було перекрито рух автомобільного транспорту.

У 2022 році міст перекривали на пару днів у жовтні, 4 рази – у листопаді та 2 рази – у грудні.

Торік у січні було 6 випадків перекриття мосту, у лютому – 2, у травні – 2, у червні – 1, у липні – цілих 13 (це було пов'язано з другим вибухом на мосту), у серпні – 16, вересні – 14, жовтні – 14, листопаді – 11, грудні – 8.

За перший тиждень цього року налічується вже чотири дні, коли Кримський міст перекривали для транспорту.

22 вересня 2022-го Україна завдала удару по штабу російського Чорноморського флоту в Севастополі, в результаті загинули кілька десятків офіцерів. Після цього окупанти почали оголошувати повітряну тривогу, а «губернатор» Севастополя виклав інструкцію, що в цьому випадку робити містянам.

У вересні минулого року в Криму було 4 дні з повітряною тривогою, у жовтні – 11. Зокрема, у жовтні ЗСУ ракетним ударом пошкодили російський патрульний корабель «Павло Державін» та буксир «Николай Муру», також було завдано ударів по складу озброєння та місцям розміщення ППО.

У листопаді в окупованому Криму було 4 «тривожні» дні. За той місяць були атаки на суднобудівний завод у Керчі та кораблі у Чорноморському.

У грудні та січні у Криму було по два дні з повітряними тривогами.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, які населені пункти в росії та на окупованих територіях атакували дрони.

На інфографіці – наймасштабніші атаки на російські аеродроми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: