Які міста росії та окуповані нею населені пункти зазнали атак дронів

Читать на русском

Росія та окуповані нею міста України вже практично щодня зазнають масштабних атак безпілотників. В одній тільки Курській області за останні дні під удар потрапили будівлі ФСБ та МВС, нафтопереробний завод та аеродром «Халіно». Атака на останній об'єкт була особливо успішною: за інформацією української розвідки, було вбито або поранено представників командування авіаційного полку. Але, за словами керівника ГУР Кирила Буданова, пріоритетною ціллю є підприємства російського ВПК. На інфографіці «Слово і діло» – які населені пункти в рф і на окупованих територіях атакували дрони.

За підрахунками наших аналітиків, за час повномасштабної війни безпілотники атакували близько 45 міст у росії та на окупованих нею територіях України. Атак зазнали також понад 30 селищ.

Регулярні удари дронами по російських об'єктах почалися влітку минулого року – переважно окупанти страждали в Криму: у Севастополі, Сімферополі, Керчі, Бахчисараї, Феодосії. Цього року дрони долітали і до інших кримських міст – Євпаторії, Армянська, Джанкоя.

Наприкінці року серйозного удару було завдано по військовому аеродрому «Енгельс», тоді загинули троє російських військових.

Цього року дрони вже на регулярній основі атакують Бєлгород, Брянськ, Псков та Курськ. У серпні під час спецоперації на аеродромі Пскова з допомогою дронів було пошкоджено кілька військово-транспортних літаків ІЛ-76. Тоді ж дрони вдарили по оборонному підприємству «Кремній Ел» у Брянську.

Вчора і сьогодні дрони атакували будівлі ФСБ та МВС, нафтопереробний завод у Курську. Крім того, неподалік міста під удар потрапив аеродром «Халіно», коли там знаходилося керівництво 14 гвардійського винищувального авіаполку ім. Жданова – є загиблі та поранені серед командування.

У російській столиці безпілотники атакували «Москва-Сіті», Рубльовку, аеропорти і навіть Кремль.

Крім того, дрони долітали до російських міст Ростов-на-Дону, Вороніж, Клинці, Красногорськ, Сочі, Тула, Єйськ, Туапсе, Калуга та інших.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які об'єкти в Москві зазнали атак дронів.

Також ми писали про найбільш масштабні атаки на російські аеродроми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: