Росія понад усе не байдужа до грошей: Зеленський закликав передати Україні заморожені активи

Читать на русском
Зеленський закликав передати Українці заморожені російські активи за кордоном, які становлять близько 300 млрд доларів.
president.gov.ua

Зеленський вважає, що втрата закордонних активів буде найболючішою втратою для росії, тому закликає передати кошти Україні.

Про це йдеться у Twitter-акаунті президента Володимира Зеленського.

Відомо, що заморожені російські активи за кордоном на сьогодні становлять близько 300 млрд доларів. Зеленський закликав світ передати ці кошти Україні і таким чином змусити росію заплатити за своє зло.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

«Російським елітам і керівництву байдуже до людських життів, але понад усе не байдуже до грошей. Втрата активів буде для них найболючішою втратою. Вони відчують справжню силу міжнародної спільноти і побачать, що світ сильніший за терор», – написав президент.

За його словами, рішення щодо використання заморожених активів для підтримки України буде справедливою та законною відповіддю на агресію рф, а також правильним сигналом потенційним агресорам у світі.

«Я закликаю партнерів швидко рухатися до створення відповідної правової бази. Цього року ми маємо досягти відчутного прогресу в питанні використання заморожених російських активів на користь України. На шляху до цієї мети ми твердо покладаємося на лідерство «Групи семи», – додав він.

Нагадаємо, США разом з європейськими партнерами ведуть переговори щодо використання заморожених російських активів для допомоги Україні. Таким чином вони намагаються компенсувати неможливість виділення додаткових коштів у Конгресі.

У The Financial Times писали, що G7 наближається до рішення про конфіскацію заморожених російських коштів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: