У США знайшли спосіб конфіскації російських активів на користь України – FT

Читать на русском
Сполучені Штати стверджують, що існує спосіб конфіскації суверенних російських активів, який відповідає міжнародному праву.
hromadske.ua

Сполучені Штати стверджують, що існує спосіб конфіскації суверенних російських активів, який відповідає міжнародному праву.

Про це пише Financial Times.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

Журналісти пишуть, що США публічно не підтримували конфіскацію активів росії, але в останні тижні зайняли більш рішучу позицію в непублічних дискусіях у межах G7, стверджуючи, що існує шлях до конфіскації активів, який відповідає міжнародному праву.

«Члени G7 та інші особливо постраждалі держави можуть заарештувати російські суверенні активи як контрзахід, щоб спонукати Росію припинити агресію», – йдеться в дискусійному документі уряду США.

У документі йдеться, що з огляду на повномасштабне вторгнення рф в Україну конфіскація активів може бути застосована як законний контрзахід тими державами, які постраждали як такі, на яких особливою мірою вплинуло порушення росією міжнародного права.

Американське джерело FT підтвердило, що Вашингтон веде активні переговори про використання російських суверенних активів і вважає, що рішення можна ухвалити швидко.

Нагадаємо, 27 жовтня лідери ЄС підтримали план використання російських активів на користь України.

Єврокомісія має намір зібрати близько 15 мільярдів євро до 2027 року у вигляді доходів від реінвестування заморожених активів росії, які можуть бути спрямовані на підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: