У Раді зареєстрували законопроєкт про ринок криптовалют: які податки можуть ввести

Читать на русском
У Раді зареєстровано законопроєкт №10225-1 про обіг віртуальних активів. Документ передбачає запровадження податків на доходи від торгівлі криптовалютою.
Фото: Shutterstock

У Раді зареєстровано законопроєкт №10225-1 про обіг віртуальних активів. Документ передбачає запровадження податків на доходи від торгівлі криптовалютою.

Про це в Telegram повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров.

В Україні склали перший рейтинг власників біткоїнів: хто туди потрапивПерший український список власників біткоїнів не претендує на високу точність, підкреслюють у виданні Bitcoin Magazine. До нього увійшли як відомі, так і зовсім непублічні особи.

Згідно із законопроєктом, в Україні пропонується:

  • ввести податок на доходи фізичних осіб – за ставкою 5% протягом перших трьох років, за ставкою 9% протягом наступних п'яти, після чого застосовується загальна ставка податку 18%;
  • звільнити він сплати ПДВ операції з віртуальними активами для юридичних осіб, крім службових токенів, якими токенізуватимуть товари та послуги;
  • ввести податок для провайдерів, пов'язаних із віртуальними активами – 18% на прибуток чи 9% на виведений капітал; – звільнити від ПДВ операції провайдерів послуг, пов'язаних із віртуальними активами (крім консультаційних послуг).

«Закон допоможе створити сприятливі умови для розвитку криптоіндустрії, збільшити надходження до бюджету та підвищити інвестиційну привабливість України», – уточнив Федоров.

Документ також дозволить закріпити правовий статус віртуальних активів на території України та адаптує рекомендації FATF щодо фінмоніторингу ринку криптоактивів.

Нагадаємо, 17 лютого 2022 року депутати ухвалили закон про віртуальні активи, який створює умови для запуску в Україні легального ринку віртуальних активів. У березні 2022 року документ був підписаний президентом.

«Слово і діло» також пропонує подивитися, хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: