США пообіцяли 10 млн доларів за інформацію про фінансування ХАМАС

Читать на русском
США готові виплатити винагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка дасть змогу зупинити механізми фінансування палестинського руху ХАМАС.
Фото: Getty Images

Сполучені Штати готові надати грошову винагороду за інформацію про механізми фінансування терористичного руху ХАМАС. Розмір такої нагороди – до 10 мільйонів доларів.

Про це повідомляється на сайті Держдепартаменту США.

Вказано, що американським слідчим необхідна інформація про п’ятьох фінансових посередників ХАМАС. Також наводиться коротка інформація про них і компанії, з якими вони пов'язані.

Штатам відомо, що троє з цих осіб перебувають у Туреччині, один – у Судані, ще один підтримує тісні зв'язки зі структурами в Ірані. У жовтні 2023 року Міністерство фінансів США наклало на них санкції.

Зазначається, що винагороди можуть надаватися за інформацію про джерела доходу для ХАМАС, його ключові механізми фінансування, а також про ключові донори, або фінансові посередники, злочинні схеми за участю членів і прихильників ХАМАС, а також дані про компанії, які їм належать.

Також США розраховують отримати дані про підставні компанії, що займаються міжнародними закупівлями технологій подвійного призначення від імені ХАМАС, злочинні схеми за участю членів і прихильників ХАМАС, які приносять фінансову вигоду організації.

Пропозиція про винагороду за інформацію з'явилася за четвертим пакетом санкцій США, введених проти ХАМАС після жорстокого вторгнення бойовиків угрупування до Ізраїлю 7 жовтня, в результаті якого загинуло 1200 осіб.

Нагадаємо, лідерам ХАМАС можуть надати імунітет в обмін на завершення війни.

Наприкінці грудня стало відомо, що ЦАХАЛ ліквідував начальника відділу постачання військового крила ХАМАС.

Раніше ХАМАС відмовився відпускати заручників до завершення війни.

Також повідомлялося, що американська розвідка не знала про план бойовиків ХАМАС напасти на Ізраїль.

На початку грудня глава Пентагону попередив Ізраїль про можливу «стратегічну поразку» у війні з ХАМАСом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: