Байден заявив про вбивство американця бойовиками ХАМАС

Читать на русском
Раніше вважалося, що 73-річний американець разом з дружиною був захоплений в заручники під час нападу ХАМАСу.
фото: Фокус

Президент США Джо Байден заявив про смерть американця Гаді Хаггая, який, як стало відомо, був убитий палестинськими бойовиками угруповання ХАМАС ще 7 жовтня під час нападу на Ізраїль.

Про це йдеться у заяві Байдена на сайті Білого дому.

Найкривавіші теракти у світі у 2023 роціПісля стрілянини в університеті Праги пропонуємо згадати найкривавіші теракти, які сталися у світі у 2023 році.

Як зазначається, раніше вважалося, що Хаггай, 73-річний американець ізраїльсько-американського походження, разом з дружиною був захоплений в заручники під час нападу. Однак в п'ятницю, 22 грудня, група, що представляє сім'ї заручників, заявила, що Хаггай був убитий.

«Джилл і я розбиті новиною про те, що американець Гаді Хаггай, як тепер вважається, був убитий ХАМАС 7 жовтня. Ми продовжуємо молитися за благополуччя і безпечне повернення його дружини Джуді», – йдеться в заяві президента США.

Як повідомляють ізраїльські ЗМІ, Джудіт Вайнштейн, дружина Хаггая, залишається заручницею в Газі.

При цьому, у заяві Байдена не міститься жодних подробиць про те, що сталося з Хаггаєм.

Згідно з офіційними даними Ізраїлю, 129 осіб залишаються у полоні в Газі після того, як решта були репатрійовані під час листопадового перемир'я або визволені під час військового наступу.

Водночас, Форум заручників і сімей зниклих безвісти повідомив, що від 5 до 10 заручників мають громадянство США.

Нагадаємо, що ХАМАС відмовився відпускати заручників до завершення війни.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вестиме війну з ХАМАС доти, доки угруповання бойовиків не буде знищено повністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: