Американська розвідка не знала про план бойовиків ХАМАС напасти на Ізраїль – Білий дім

Читать на русском
Розвідка США не знала про наміри бойовиків палестинського угруповання ХАМАС напасти на Ізраїль. Про це заявив координатор Білого дому, коментуючи нещодавню статтю NYT.
Фото: AP

Розвідка США не знала про наміри бойовиків палестинського угруповання ХАМАС напасти на Ізраїль.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі в ефірі NBC News, коментуючи недавню статтю The New York Times.

Байден пояснив, що могло спонукати ХАМАС напасти на ІзраїльПрезидент США Джо Байден вважає, що можлива причина нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня – це тісний зв'язок США та Саудівської Аравії.

Напередодні журналісти повідомили, що ізраїльські офіційні особи отримали дані про плани ХАМАС ще за рік до нападу. Проте експерти не надали документам особливої уваги, оскільки план був важкоздійсненним.

«Розвідувальна спільнота заявила, що не мала доступу до цієї інформації. На даний момент немає жодних ознак того, що вони мали якийсь доступ до цих документів заздалегідь», – сказав Кірбі.

На запитання, чи це було помилкою із боку ізраїльської та американської розвідки, Кірбі відповів: «Я думаю, що для Ізраїлю настане час і місце для проведення такої експертизи».

Нагадаємо, нещодавно глава Пентагону попередив Ізраїль про можливу «стратегічну поразку» у війні з ХАМАСом.

Раніше ЗМІ дізналися про наміри Ізраїлю створити вздовж кордонів Гази буферну зону з метою запобігання майбутнім вторгненням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: