ХАМАС заморозив переговори щодо припинення вогню після вбивства заступника лідера у Лівані

Читать на русском
ХАМАС припинив переговори про припинення вогню в Газі та звільнення заручників після вбивства заступника лідера угрупування у Бейруті.
Reuters

Угруповання ХАМАС припинило переговори про припинення вогню у Секторі Гази та звільнення заручників після того, як в Ізраїль знищив у Лівані заступника лідера групи Салеха аль-Арурі.

Про це повідомляють Al Arabiya та Anadolu.

«ХАМАС повідомив посередникам (Єгипту та Катару – ред.) про своє рішення заморозити всі дискусії про припинення вогню в Газі чи обмін заручниками з Ізраїлем», — повідомляє джерело турецького видання.

Ватажок ХАМАС Ісмаїл Ханія заявив, що вбивство його заступника було «терористичним актом, порушенням суверенітету Лівану та розширенням ворожості Ізраїлю стосовно палестинців».

Заступника глави ХАМАС Салеха аль-Арурі було вбито в результаті атаки ізраїльського безпілотника на офіс угрупування в Бейруті. ХАМАС підтвердив, що Арурі та двоє командирів його військового крила, бригад Аль-Кассама, були вбиті в результаті нападу.

Арурі був найвищим лідером ХАМАС, вбитим Ізраїлем з моменту початку конфлікту в Газі 7 жовтня.

Нагадаємо, у грудні ізраїльські військові заявили про ліквідацію начальника відділу постачання військового крила ХАМАСу.

ЗМІ повідомляли, що Ізраїль розглядає можливість надати імунітет лідерам руху ХАМАС задля звільнення заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: