У МЗС відреагували на слова речника Держдепу США про можливе скорочення військової допомоги

Читать на русском
Заяву спікера Держдепу про скорочення військової допомоги Україні не слід сприймати як намір зменшити підтримку нашої країни, повідомили у МЗС.
Фото: Facebook Олег Ніколенко

Заяву спікера Держдепу США Метью Міллера про те, що Штати не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022-23 років, не слід сприймати як намір зменшити підтримку нашої країни.

Про це заявив представник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у коментарі Європейській правді.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Спікер МЗС підкреслив, що Міллер мав на увазі трансформацію допомоги лише після того, як Україна зможе самостійно забезпечити свої потреби.

«Під час контактів на всіх рівнях США демонструють чітке розуміння критичної необхідності забезпечення нашої держави всією необхідною військовою та фінансовою допомогою, щоб ми здобули перемогу», – заявив Ніколенко.

Представник МЗС додав, що підтримка України – «це не благодійність, а інвестиція в американську національну безпеку та захист світової демократії».

Нагадаємо, Міллер, серед іншого, заявив, що тепер ціллю США є допомога Україні у відновленні, а також у побудові військово-промислової бази, щоб український уряд самостійно міг фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння.

Раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США більше не мають достатнього фінансування, щоб надавати Україні нові пакети військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: