Кулеба про військову допомогу Україні: у нас немає плану Б, ми впевнені у плані А

Читать на русском
Україна впевнена у подальшій військовій підтримці Заходу, сказав Дмитро Кулеба, і не має альтернативного плану на випадок її припинення.
Фото: AP

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що західні країни продовжать військову підтримку України, тому альтернативного плану на випадок її припинення немає.

Він сказав про це в інтерв'ю CNN.

«Що, якщо росія переможе?»: FT назвала п'ять наслідків для світуГазета Financial Times попередила країни Заходу про наслідки перемоги росії у війні проти України.

«Україна не розглядає альтернативи отриманню військової допомоги США для свого протистояння російській агресії. Ми впевнені, що Конгрес дасть свою згоду на надання нової допомоги», – цитує міністра «Голос Америки».

«У нас немає плану Б. Ми впевнені у плані А. Україна все одно продовжить боротьбу, використовуючи ті ресурси, які їй надано. І... те, що дають Україні, не є благодійністю. Це інвестиції на захист НАТО та захист процвітання американського народу», – додав Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що якщо росія переможе у війні, то в інших лідерів «виникне спокуса наслідувати її», що обійдеться США набагато дорожче.

За словами Кулеби, будь-які офіційні особи, які припускають, що путін ніколи не нападе на країну-члена НАТО «глибоко помиляються, і їм слід змінити роботу».

Зазначимо, що Міністерство фінансів України вже запустило план Б через затримку фінансової допомоги від союзників.

Нагадаємо, США минулого року надали Україні 34 пакети військової допомоги. Фінансування на цей рік ще не визначене через розбіжності у Конгресі, до цього питання у Штатах повернуться після канікул.

При цьому президент Володимир Зеленський упевнений, що США виділять Україні новий пакет допомоги та підтримуватимуть нашу країну надалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: