Ембарго на імпорт агропродукції з України буде безстроковим – польський міністр

Читать на русском
Польща поки що не відкриватиме свій кордон для агропродукції з України. Більше того, ембарго на імпорт продуктів буде безстроковим, повідомив профільний міністр.
Фото: Agencja Wyborcza.pl

Польща у найближчій перспективі не планує відкривати свій кордон для ввезення агропродукції з України.

Про це повідомив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський після зустрічі із представниками місцевого альянсу профспілок, його цитує пресслужба уряду.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

«Кордони не будуть відкриті, ембарго на українські товари буде безстроковим – до його скасування», – заявив чиновник.

Він додав, що Польща має допомагати Україні, проте це необхідно робити так, щоби не зашкодити рентабельності польського сільгоспвиробництва.

Секерський також закликав фермерів, які протестують на кордоні з Україною, довіритись міністерству та «проявити партнерську позицію».

Нагадаємо, односторонню заборону на ввезення окремих видів української продукції було запроваджено п'ятьма країнами ЄС у травні. У вересні три держави ЄС – Угорщина, Польща та Словаччина – її продовжили.

Раніше повідомлялося, що для зняття ембарго Кабмін затвердив новий механізм експорту агропродукції до п'яти країн ЄС, а також поставив на паузу скаргу до СОТ щодо експорту зерна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: