Польща вивчить український план експорту агропродукції

Читать на русском
Україна та Польща домовилися знайти спільне рішення щодо спору через ввезення аграрної продукції.
ukranews.com

Україна та Польща найближчим часом вироблять варіант взаємодії з питань експорту аграрної продукції. Польща також розгляне компромісний план України.

Про це під час телефонної розмови домовилися міністр аграрної політики Микола Сольський та його польський колега Роберт Телус.

Проти яких країн Україна подавала позови до Світової організації торгівліПроти яких країн і з якого приводу Україна подавала позови до Світової організації торгівлі – на інфографіці.

«Міністри обговорили ситуацію, а також пропозицію України щодо її врегулювання, та домовились знайти рішення, яке враховує інтереси обох країн. Сторони підтвердили тісні та конструктивні відносини, які ними багаторазово демонструвались та погодили, з урахуванням цього, виробити найближчим часом варіант взаємодії з питань експорту», – повідомили у міністерствах.

Найближчими днями будуть наступні переговори.

«Також польська сторона вивчить український план щодо експорту та підготує свої пропозиції до нього», – додали у МінАПК.

Нагадаємо, Україна подала до Світової організації торгівлі позови проти Угорщини, Польщі та Словаччини через запровадження цими країнами односторонньої заборони на імпорт української агропродукції.

Водночас Євросоюзу та країнам-сусідам Україна запропонувала компромісний сценарій щодо ввезення своєї аграрної продукції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: