Румунія офіційно затвердила нові правила імпорту українського зерна

Читать на русском
Влада Румунії затвердила постанову, яка регламентує імпорт чотирьох видів агропродукції з України. Про це повідомив міністр сільського господарства Флорін Барбу.
Фото: ua.depositphotos.com

Влада Румунії затвердила постанову, яка регламентує імпорт чотирьох видів агропродукції з України.

Про це повідомив міністр сільського господарства Флорін Барбу, його цитує пресслужба уряду країни.

З якими країнами Європи Україна торгує найбільшеЗ ким із європейських країн Україна найбільше торгувала у 2023 році – на інфографіці. Найбільші обсяги експорту та імпорту з Польщею.

За його словами, цей документ «захищає румунських фермерів від імпорту українського зерна».

«На основі механізму, погодженого з Україною, ми встановлюємо процедуру, згідно з якою ми дозволяємо імпорт пшениці, кукурудзи, соняшнику та сої лише на підставі ліцензії від міністерства сільського господарства», – розповів Барбу.

Він уточнив, що румунська влада дозволить ввезення тільки такої кількості сільгоспкультур, яка буде необхідна для поповнення запасів місцевих фермерів.

Зазначається, що після подання відповідного запиту комісія з аналізу заявок перевірить усі документи та ухвалить рішення – дозволяти імпорт чи ні.

Барбу також повідомив, що Румунія поки що не планує розширювати список агротоварів, які підлягають ліцензуванню.

Нагадаємо, механізм верифікації та узгодження чотирьох видів української агропродукції для п'яти країн ЄС був запропонований Кабміном України наприкінці вересня.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що незабаром почне працювати новий зерновий коридор через Молдову та Румунію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: