У Польщі фермери погрожують відновити блокаду кордону з Україною – ЗМІ

Читать на русском
Польські фермери у середу, 3 січня, вирішать, чи продовжувати блокування на пункті пропуску Медика – Шегині.
polskieradio

Польські фермери з організації «Ошукане Підкарпатське село» планують у четвер, 4 січня, відновити протести на прикордонному пункті пропуску Медика, якщо не буде виконано їхніх вимог.

Про це повідомляє PAP, з посиланням на слова лідера організації Романа Кондрува.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

Згідно зі словами Кондрова, фермери у середу, 3 січня, мають вирішити, чи продовжувати блокаду на пункті пропуску «Медика – Шегині». Також він зазначив, що наразі відсутнє письмове підтвердження щодо задоволення їхніх вимог.

«Якщо ми не отримаємо письмового підтвердження, що наші вимоги будуть виконані, ми повернемося до блокади», – заявив лідер організації.

Головними вимогами протестувальників є збільшення суми кредитів для аграріїв, дотації на кукурудзу та збереження сільськогосподарського податку на торішньому рівні.

Як сказав Кондров, він ще не отримав письмового запевнення, що вимоги будуть задоволені.

Зазначається, що якщо переговори в середу не принесуть результату, то аграрії у четвер о 9:00 відновлять акцію протесту і знову перекриють кордон у Медиці.

«Я вже спілкувався з поліцією та кризовою групою. Все готово для продовження протесту. Але якщо ми отримаємо письмові запевнення, що наші вимоги будуть виконані, протест обов’язково завершиться», – заявив Кондрув.

Нагадаємо, з 24 грудня з польського боку розблокували рух на КПП «Медика-Шегині». При цьому стало відомо, що перевізники посилили блокаду на одному з пунктів пропуску.

Також польський прем’єр-міністр Дональд Туск заявив, що уряд Польщі наближається до розблокування пунктів пропуску на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: