Блокада польського кордону: прикордонники назвали кількість вантажівок у чергах

Читать на русском
Через блокаду на кордоні з Польщею у черзі стоять близько 3,4 тис. вантажівок, у розблокованому ПП Шегині - ще 700.
Getty Image

У чергах на території Польщі у бік кордону з Україною на сьогодні перебуває 3,4 тис. вантажівок у трьох пунктах пропуску. Також вантажівки стоять перед розблокованим ПП «Шегині».

Про це повідомив представник Держприкордонслужби Андрій Демченко у понеділок в ефірі телемарафону.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

За його словами, у напрямку ПП «Шегині» станом на ранок сьогодні на території Польщі у бік України у черзі десь 700 вантажних машин.

На трьох напрямках, які ще блокуються, – «Ягодин», «Рава-Руська» та «Краковець» – у чергах перебувають станом на ранок приблизно 3400 вантажівок, найбільше – навпроти «Ягодина».

Як зазначив речник ДПСУ, на «Ягодині», незважаючи на те, що це через найбільший інфраструктурний пункт пропуску, перетинає кордон найменша кількість вантажівок: минулої доби 150 машин в обох напрямках.

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада блокують рух вантажівок на кордоні з Україною, спочатку – у трьох пунктах пропуску, а потім – у чотирьох. Серед вимог польських перевізників – повернення дозволів для українських водіїв.

З 24 грудня з польського боку розблокували рух на КПП «Медика-Шегині».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: