ЗСУ намагаються розширити плацдарм на лівому березі Дніпра – Гуменюк

Читать на русском
Окупанти посилили атаки дронами. Тільки за цю добу вони 15 разів використали FPV-дрони - такого показника ще не було.
Ілюстративне фотоГенштаб ЗСУ

Станом на вівторок, 2 січня, українські захисники намагаються розширити плацдарм на лівому березі Дніпра. При цьому окупанти атакують бійців ЗСУ дронами.

Про це спікер Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону.

ЗСУ посилюють оборону на кордоні з Білоруссю та росією: деталіДержавна прикордонна служба України посилює бойові підрозділи на кордоні з рф та Білоруссю вогневими засобами.

«Наші війська продовжують закріплення та спроби розширити плацдарм. Це надзвичайно важка робота, тому що в умовах постійних обстрілів та активності авіації, навіть заляканої нашими попередніми успіхами», - розповіла Гуменюк.

Згідно з її словами, окупанти посилили атаки дронами. Тільки за цю добу вони 15 разів використали FPV-дрони - такого показника ще не було.

Ворог використовує нові модифікації дронів, він активно проводить скидання уламкових боєприпасів.

«Тобто розуміючи, що авіація це дуже ризиковано, вони намагаються тиснути з повітря саме в такий спосіб», - уточнила Гуменюк.

Нагадаємо, що вже тиждень російські війська не обстрілюють зерновий коридор. Атаки припинилися після збиття Повітряними силами ЗСУ одразу трьох російських винищувачів над Чорним та Азовським морями.

Раніше у ЗСУ розповіли про особливості ранкової атаки рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: