Після збиття літаків росіяни вже тиждень не атакують зерновий коридор – Гуменюк

Читать на русском
Після збиття Повітряними силами ЗСУ одразу трьох російських винищувачів, росіяни перестали обстрілювати зерновий коридор.
Getty Image

Уже тиждень російські війська не обстрілюють зерновий коридор. Атака припинилися після збиття Повітряними силами ЗСУ одразу трьох російських винищувачів над Чорним та Азовським морями.

Про це в етері національного телемарафону повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

«Вже протягом тижня ми фактично не фіксуємо подібних вильотів з пуском керованих авіабомб. Тиждень – це точно, можливо, дати будуть більш уточненими, ми подивимось в аналітиці», – заявила вона.

За словами речниці, наразі авіації ворога небезпечно відлітати занадто далеко від російських берегів через ризик бути підбитою. Українські військові продемонстрували рф, що активність тактичної авіації в акваторії Чорного моря для них вкрай небезпечна.

«Ми продемонстрували ворогу, що активність тактичної авіації в акваторії Чорного моря для нього вкрай небезпечна, такі спроби припинилися, але треба усвідомлювати, що замінованість моря була підвищена за попередні вильоти», – додала Гуменюк.

Нагадаємо, що 22 грудня українські захисники знищили на південному напрямку три російські літаки Су-34. Зеленський назвав цю можливість одним із ключів до справедливого завершення війни з рф.

Згодом Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено ще 2 винищувачі-бомбардувальники Су-34 та Су-30.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: