Ракети запускали за складним маршрутом: у ЗСУ розповіли про особливості ранкової атаки рф

Читать на русском
Ракетна атака на Україну 2 січня відрізняється від обстрілу, який стався 29 грудня. Росіяни, серед іншого, змінили звичні маршрути ракет.
Фото: detector.media

Масована ракетна атака армії рф на Україну 2 січня відрізняється від обстрілу, який стався 29 грудня. Росіяни, серед іншого, змінили звичні маршрути ракет.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

ЗМІ підрахували, скільки грошей витратила росія на ранковий ракетний удар по УкраїніМасована ракетна атака на Україну 2 січня обійшлася окупаційним військам рф приблизно в 620 мільйонів доларів США.

Вона зазначила, що сьогоднішня атака була спрямована проти північних регіонів України, тоді як удар 29 грудня зачепив переважно південні області.

«Ворог намагається тримати свої літаки максимально далеко від засобів дії нашої ППО, а ракети, що направляються, прямували за досить складним маршрутом. Проходили і через південні регіони, але фактично по дотичній, урізаючи основний маршрут і не даючи можливості зафіксувати сил ППО та відпрацювати по них», – заявила Гуменюк.

За словами представниці ОК Південь, система протиповітряної оборони була готова до зміни тактики ворога та спрацювала «у насиченому та інтенсивному режимі».

Гуменюк також припустила, що під час нових атак ворог може зменшити кількість запусків «Калібрів» через проблеми з логістикою.

«Ми говорили про накопичення «Калібрів», але тут складності є з їхньою логістикою, оскільки ракетоносії перебазовані до Новоросійська, а логістика забезпечення та завантаження «Калібрів» залишається в Севастополі, і перемістити її так само легко, як самі ракетоносії, ворогові не вдається», – Наголосили в ОК Південь.

Нагадаємо, зранку 2 січня ворог масовано обстріляв ракетами столицю. Зафіксовано попадання, у місті проблеми зі світлом та водою. Того ж ранку окупанти атакували Харків. Сили ППО під час ранкової атаки знищили 72 із 99 ворожих ракет.

Президент Володимир Зеленський вже відреагував на атаку росії та заявив, що Україна зробить усе, щоб зміцнити наш повітряний щит та притягнути агресора до відповідальності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: