Росія випустила майже сотню ракет, 72 вдалося збити

Читать на русском
2 січня росія масовано атакувала Україну. Загалом ворог випустив 99 ракет, з яких 72 вдалося збити. Також ППО знищила усі запущені шахеди – 35 безпілотників.
Getty Image

Російські війська 2 січня випустили по Україні 99 ракет різних типів та 35 дронів-камікадзе «Shahed». ППО знищила 75 ракет та усі безпілотники.

Про це повідомив у Telegram головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

У російському селі впала ракета, яка, ймовірно, летіла на Київ – відеоУ російському селі Петропавлівка внаслідок сильного вибуху 2 січня було пошкоджено вулицю. Місцеві жителі повідомляють про падіння ракети.

За його словами, 2 січня росія повторила масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було 29 грудня 2023 року. Було атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Втім основний удар прийняла столиця.

Зокрема, окупанти випустили по Україні 35 «шахедів», сили ППО збили усі безпілотники.

Уранці ворог застосував стратегічну авіацію – бомбардувальники Ту-95МС, які запустили не менше 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Також ворог атакував аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал».

За попередніми результатами, противник застосував 99 ракет різних типів. Силами та засобами ППО у взаємодії із підрозділами Сил оборони України було знищено 72 повітряні цілі:

  • 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал»
  • 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • 3 із 3 крилаті ракети «Калібр».

Нагадаємо, зранку 2 січня ворог масовано обстріляв ракетами столицю. Зафіксовано влучання, у місті проблеми зі світлом та водою. Цього ж ранку окупанти атакували Харків.

Президент Володимир Зеленський відреагував на атаку росії та заявив, що Україна зробить усе, щоб зміцнити наш повітряний щит та притягнути агресора до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: