За добу на фронті відбулось майже 60 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Зокрема, російські загарбники здійснили 18 безуспішних спроб штурмувати позиції Збройних сил України на лівобережжі Дніпра.
Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбили 38 ворожих атак на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. Протягом доби на фронті відбулись 56 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Фейсбуці.

Зазначається, що протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога. Протиповітряна оборона знищила керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, шість артилерійських систем, три засоби протиповітряної оборони та пункт управління.

У ЗСУ розповіли, скільки російських «кинджалів» вже збито комплексом PatriotPatriot здатен збивати балістику й аеробалістичні ракети, такі як Кинджал. Однак наразі для України замало тієї кількості комплексів, які є у Збройних силах.

Ворог завдав один ракетний та 81 авіаційний удар, у тому числі ударними дронами типу Shahed-136/131, здійснив 37 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Вовчі та Орімівки Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили сім атак окупантів біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційних ударів поблизу Кучерівки, Чернещиної Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів, Спірного Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 10 атак противника поблизу Богданівки, Кліщіївки, Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили чотири атаки ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 14 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області. Тут ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Мар’їнському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометівь такі населені пункти Донецької області, як Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Костянтинівка.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах Старомайорського та Великої Новосілки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення неподалік Роботиного Запорізької області. Тут Сили оборони відбили три атаки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів.

У Міноборони оприлюднили дані про втрати загарбників за останній тижденьУ період з 25 по 31 грудня українські військові ліквідували понад 6 тисяч російських військових. Також було знищено 1066 одиниць озброєння й техніки ворога.

В зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Новокаїри, Велетенське та Херсон Херсонської області.

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 18 безуспішних штурмових дій, але українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу противника. Також, протиповітряною обороною знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, шість артилерійських систем, три засоби протиповітряної оборони та пункт управління противника.

Нагадаємо, за минулу добу, 31 грудня, ЗСУ ліквідували 780 окупантів, а також знищили 6 танків, 17 ББМ та 18 артсистем ворога.

Також стало відомо, що внаслідок обстрілу військових об’єктів у Бєлгороді було ліквідовано офіцера слідчого комітету росії Михайла Конопіцина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: